Mitsubishi çok tutulan jip modeli Outlander‘in elektrikli sürümünü Outlander PHEV adı altında piyasaya süreli çok olmuş değil. Enerji dostu ve çevreci kimliğiyle öne çıkan arabanın sürüş keyfi otomobil editörlerini mest etmeyi başarmıştı. Fiyatı da göreceli olarak makul olan plug-in hibrid crossover modeli şimdilerde yenilenmiş durumda. Aracın 2019 modeli Japonya’da satışa çıkmaya hazırlanıyor. Elbette önemli değişikliklerle birlikte!

Buna göre 2019 Outlander PHEV‘in elektrik motorunun ürettiği güçte artışa gidildi. Daha büyük bir benzinli motorun da yer aldığı aracın batarya kapasitesi de arttı. Bununla birlikte süspansiyon sistemi geliştirildi, iki yeni sürüş modu eklendi ve bazı tasarımsal değişikliklere imza atıldı.

Batarya kapasitesi yükseltildi

PHEV’in batarya kapasitesi 12 kWh’den 13.8 kWh’a yükseltildi. Bu da aracın tamamen elektrikli sürüş modundayken sahip olduğu menzili 60 kilometreden 65 kilometreye çıkarmış durumda. Benzinli motor da 2.0 litreden 2.4 litreye yükseltilmiş.

Spor ve Kar modlarına ev sahipliği yapan Outlander PHEV‘e 4WD teker kilitleme fonksiyonu kazandırılmış. Bu, zorlu zeminlerde aracın manevra kabiliyetini arttıran bir özellik.

Tasarımsal olarak da değişiklikler var

Izgara tasarımı yenilenen Outlander PHEV‘in ön farları artık tamamen LED’lerden oluşuyor. Arka bagaj kapağında yer alan spoyler ise aracın aerodinamik değerlerini arttırdığı gibi sportif bir görünüm de kazandırmış. Tamamen sürücü ve yolcunun konforu esas alınarak tasarlanan, elmas şeklindeki dikişlere sahip yeni deri koltuklar ise cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version