Tesla, Kuzey Amerika bölgesindeki müşterilerinden yeni Model 3 rezervasyonu almayı durdurdu. Ardından Model 3 siparişleri herkese açık hale getirildi. Bugüne dek müşteriler üretim hattından inecek Model 3’ler için 1,000 dolar ödeme yaparak sıraya girmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi ise yeni alıcılar için bu kural değiştirildi ve rezervasyon yapma dönemi sona erdi. Artık ABD ve Kanada‘da yaşayan herkes Tesla’nın resmî web sitesi üzerinden Model 3 sipariş edebiliyorlar.

Müşteriler kendi Model 3’ünü tasarlayacak!

Standardın dışına çıkmak ve Model 3’ünü özelleştirmek isteyen şanslı alıcılar, yine Tesla’nın sitesi aracılığıyla araçlarını özgürce tasarlayabiliyorlar. Ancak aracı sipariş edebilmek için 2 bin 500 dolar ödeme yapmak şart.

Ödeme yapıldıktan sonra Tesla, müşteriye özel bir şasi numarası tanımlıyor. Bu işlemin gerçekleşmesini takip eden süreçte ödemeyi iptal edip geri alabilme imkânı da ortadan kalkıyor. Yapılan ön ödeme, aracın toplam değerinden daha sonra düşülüyor.

Baz modeli 35 bin dolara satılıyor

Konu fiyatlardan açılmışken Model 3‘ün baz sürümünün 35 bin dolara satılacağının bilgisini de paylaşmakta fayda var. Ancak bahsi geçen fiyat, sürücülerin opsiyonel paketleri satın almasının ardından daha da artabiliyor.

Geçtiğimiz ayın sonunda Tesla, Model 3’ün haftalık üretim adedini 5 bine çıkarmayı başardı. 2018’in ilk çeyreğinde 50 binden fazla Model 3 üretildi ve bir önceki döneme göre ciddi ilerleme kaydedildi. Ancak halen daha Tesla, yetiştirmek zorunda olduğu onbinlerce sipariş için çok sıkı çalışmak zorunda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version