Fiyatı 35 bin dolar seviyesinden başlayan Tesla Model 3, dünyanın birçok ülkesinde satılacak olması hasebiyle “ilk çok pazarlı elektrikli otomobil” olma ünvanını taşıyordu. Yüzlerce, hatta binlerce insan birkaç yıl önce duyurulan Model 3 için sıraya girmiş ve rezervasyon için ödeme yapmıştı. Ancak Tesla bir türlü hedeflediği üretim adedini yakalayamadı ve müşterilerine araçlarını teslim edemedi.

Bugün ortaya çıkan yeni bir habere göre ise ABD’de Model 3 için sıraya giren müşterilerin neredeyse çeyreğinin parası iade edildi.

1,000 dolar ön ödeme şartı vardı

Tesla, müşterilerinin yalnızca 1,000 dolar ödeyerek Model 3 için ön sipariş verebilmelerini sağlamıştı. İlk başta 2018 yılı itibariyle araçlarına kavuşacakları sözünü alan müşteriler sabırla Model 3’ün üretim bandından inmesini bekledi. Ancak halen daha Tesla verdiği sözü tutabilmiş değil, çünkü modelin çıkış tarihi defalarca kez ertelendi.

Şimdilerdeyse ABD genelinde verilen tüm Model 3 ön siparişlerinin yüzde 23’ünün iptal edildiği, müşterilerin de iade aldığı bilgisi paylaşıldı. Bu iptallerin arkasında yatan sebep henüz Tesla yetkililerince açıklanmış değil, ancak sürekli beklemekten sıkılan müşterilerin en nihayetinde sıralarını savmaya karar verdiği tahmin ediliyor.

Model 3 üretimi halen daha istenen seviyede değil

Tesla’nın mevcut üretim kapasitesi ne yazık ki tüm Model 3 siparişlerini kısa sürede karşılamaya yetecek kadar yüksek değil. Toplamda 450 bin adet araç üretmesi beklenen Tesla, geçtiğimiz çeyrekte sadece 8 bin 810 adet Model 3 üretebildi. Bu da beklentilerin çok altında bir rakam.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version