Tesla bundan bir süre önce arabaların soldan direksiyonlu olduğu Avrupa ülkelerinde müşterilerin elektrikli Model 3‘ü ön sipariş edebilmelerine imkân tanımıştı. Ulaştığımız yeni bilgiler ise elektrikli otomobil üreticisinin çok kısa süre içinde kıta genelinde Model 3‘ün satışına resmen başlayacağını gösteriyor.

Nitekim Tesla’dan yapılan açıklamada da bu bilgi teyit edildi ve Model 3‘ün uzun menzilli versiyonunun tüm Avrupa’da önümüzdeki aydan itibaren satışa çıkacağı duyuruldu.

Bu kararın arkasında Tesla’nın Hollandalı otomobil otoritesi RDW‘den onay alması yatıyor. RDW’nin Tesla’ya izin vermesiyle birlikte ABD’li otomobil markası, kıta genelinde başka hiçbir Avrupa ülkesinin yetkililerinden izin alma ihtiyacı duymadan modellerini satmaya başlayabilecek.

Kârlılığını arttırmak isteyen Tesla’ya can suyu olabilir

Sitemizi takip eden okuyucularımızın hatırlayacağı üzere Tesla, kısa bir süre önce kârlılık hedefini tutturabilmek ve masrafları kısabilmek için çeşitli önlemleri hayata geçirme kararı almıştı. Bu doğrultuda mevcut iş gücünün yüzde 7’sini işten atacağını duyuran firma, Supercharger ağının kullanım bedeline zam yapmış ve “Arkadaşını getir” programına son vermişti.

Geçtiğimiz hafta çalışan ve yatırımcılara gönderilen mektupta Tesla CEO’su Elon Musk, Avrupa ve Asya kıtalarına yüksek fiyatlı Model 3‘ün mevcut çeyrek yılda başlayacağının, bunun da kâr hedefine ulaşma noktasında ciddi katkı sağlayacağının altını çizmişti.

Bakalım işler planlandığı gibi gidecek ve Tesla hayalini kurduğu yüksek kâr oranlarına ulaşmayı başarabilecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version