Tesla, 2018 yılının ikinci çeyreğine ait finansal rakamları kamuoyuyla paylaştı. Dönemi kasasında 2.2 milyar dolar nakitle kapattığını açıklayan şirket, bu başarısını Model 3’ün yüksek satış rakamlarına borçlu olduğunu da belirtti.

Hatırlanacağı üzere yılın ilk günlerinden itibaren Tesla’nın Model 3 üretim hattında yaşadığı sorunlar haber sitelerine konu oluyordu. Ancak otomasyon hattında yapılan iyileştirmeler ve alınan çeşitli önlemler meyvesini verince şirket Model 3 üretimini haftada 5 bin adede kadar çıkarmayı başardı. Ağustos ayının sonuna doğru bu rakamın haftada 6 bine çıkarılması ise hedefler arasında. Yılın üçüncü çeyreğinde ise Model 3’ün brüt kâr marjının daha da artması bekleniyor.

Yatırımcılara mektup gönderildi

Başlangıçta sancılı bir süreç geçirilmiş olsa da Model 3’ün üretim hattının kararlı hale getirilmesi ve nihayet kârlılık rakamlarının açıklanmaya başlaması, Tesla’nın hanesine artı olarak yansıdı. Yatırımcılara gönderilen mektupta Tesla bu rakamları “Ciddi bir başarı” olarak nitelendirdi.

Yılın üçüncü çeyreğinde kârlılık oranının yüzde 15 oranında artması, son çeyrekte ise bu rakamın yüzde 20’ye çıkması şirketin başlıca hedefi olacak. Bunu başarıp başaramayacağı ise yılın ilerleyen günlerinde netlik kazanacak.

Öte yandan Tesla’nın açıkladığı verilere göre Haziran ayının son haftasında 7 bin adet Model X, S ve 3 modeli üretim bandından başarıyla indirildi. Bahsi geçen mektupta “Haftada 7 bin, senede ise 350 bin aracın üretilmesiyle Tesla tarihinden ilk kez sürdürülebilir bir kârı yakalamış olacak” ibaresine yer verildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version