Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, uzun bir süredir çıkışı beklenen Model 3’ün AWD (dört çeker) ve Performance paketlerinin siparişe açılacağını duyurdu. 2017’nin ortalarında üretimine başlanan Model 3 bugüne dek yalnızca tek bir paketle satışa sunulmuştu.

Çift motorla geliyor!

Şuan satılan tüm Model 3’lerde aracın elektrikli motoru, sadece arka tekerleklere güç veriyor. Önümüzdeki hafta sipariş kabul edecek olan Tesla, dört çeker güç aktarımını opsiyonel olarak sunacak. Arabanın hem ön, hem de arkasında iki adet motor bulunacak. Daha iyi performans ve çekiş kuvveti için tek yerine çift motor kullanımı tercih edilecek.

Uzun bir süredir sırada bekleyen ve Model 3’lerinin teslim edilmesini bekleyen müşteriler ise kızgın. Üretim hattında ve fabrikalardaki otomasyon sisteminde yaşanan sorunlardan ötürü bir türlü araçlarını teslim alamayanlar, Elon Musk’ın RWD konfigürasyonlu araçları ücretsiz olarak AWD’ye yükseltmesini istiyor. Ancak Musk’ın böylesi bir güzelliği yapmayacağı açık.

Twitter’dan açıklama yapıldı

Konuya ilişkin açıklama yapan Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter hesabına yöneltilen bir soruya “Önümüzdeki haftadan itibaren Tesla, çift motorlu AWD ve Performance paketleri için sipariş kabul etmeye başlayacak. Üretimin ise Temmuz ayından itibaren başlaması planlanıyor” dedi.

Şu aşamada Model 3 Performace versiyonunun üzerindeki sis perdesi aralanmış değil. Mevcut Model 3’ler 0’dan 100 km/s’ye 5.1 saniyede çıkıyor. P100D Performance modelinde bu süre sadece 2.5 saniye. Bakalım, Model 3’ün Performance paketinde bu süre ne kadara inecek?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version