Görüntülü konuşma uygulamaları şu sıralar inanılmaz popüler. Pandemi ilan edilen Koronavirüs salgını nedeniyle evinden dışarı çıkıp sevdiklerinin yanına veya işe gidemeyen insanlar çareyi videolu konferans yapmakta buluyor. Bu salgın sona erdikten sonra da görüntülü konuşma teknolojisinin her zamankinden daha fazla kullanılacağı kesin. Öyle ki Tesla CEO’su Elon Musk dahi gelecekte Tesla modellerinde görüntülü konuşma sisteminin yer alacağını Twitter hesabından duyurdu.

Sadece yazılımsal güncellemeye bakıyor

Aslına bakılırsa bu özelliği geliştirmek inanılmaz derecede kolay. Neticede Tesla’nın arabaları yetkili servislere çağırıp herhangi bir donanım kurması gerekmeyecek. Yeni çıkan Model 3 gibi araçların çoğunda sürücüye doğru bakan kamera ve devasa bir ekran mevcut. Bunları kullanarak videolu görüşme pekala yapılabilir. Bunun için tek gereken şey, hazırlanacak yeni bir yazılım güncellemesi.

İşin ilginç tarafı sürücüye bakan kamera hiçbir işe yaramıyor. En azından bildiğimiz kadarıyla. Sanılanın aksine sürücünün yorgunluğunu da ölçmüyor. Hal böyle olunca Tesla’nın Model 3 başta olmak üzere yakın gelecekte elektrikli otomobilleri için çıkaracağı yeni bir yazılım güncellemesiyle görüntülü konuşma özelliğini getirmesi teknik açıdan gayet mümkün.

Yalnızca araç park halindeyken kullanılabilir

Tabii bu özellik beraberinde bazı güvenlik risklerini de getirmiyor değil. Araba sürerken görüntülü konuşma yapmak sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir neticede. Ancak tıpkı Tesla’da YouTube videoları izlerken olduğu gibi araç sadece park halindeyken bu özelliğin açılması sağlanabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version