Tesla’nın yanı sıra Boring Company gibi şirketlerin de sahibi olmasıyla bilinen Elon Musk sık sık haber sitelerinin gündemine gelmeyi başarıyor. Ancak her zaman iyi haberlerle değil elbette. Daha çok Model 3’ün üretim bandında yaşanan aksaklıklarla haber olan Tesla, şimdilerde yeni ortaya çıkan sabotaj skandalıyla yeniden gündemde.

Şirketin CEO’su Elon Musk tarafından çalışanlara gönderilen bir e-postada ismi verilmeyen bir Tesla çalışanı operasyonları sabote etmekle ve firmanın özel bilgilerini sızdırmakla suçlandı. Ayrıca hikaye burada da bitmiyor.

Sabotajcı çalışan gözaltına alındı!

CNBC tarafından ele geçirilen ve henüz Tesla yetkililerince doğrulanmayan e-postada sabotajcı erkek çalışanın an itibariyle gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Suçlamaları kabul eden çalışan, Tesla’nın arabalarında kullanılan işletim sistemine özel gizli kodları henüz kimlikleri bilinmeyen üçüncü şahıslara sattığı ortaya çıktı.

Peki tüm bunların sebebi neydi dersiniz? Çalışanın istediği terfiyi alamaması!

Başka sabotajcılar da olabilir

Yine de Elon Musk, çalışanın bu itiraflarına şüpheyle yaklaşma taraftarı. Çok daha ciddi bir durumun söz konusu olmasından şüphelenen Tesla CEO’su, sabotajcının tek başına mı, yoksa ekip halinde mi çalıştığını araştırıyor.

Gerçekten de Tesla’nın sektörde çok fazla düşmanı ve rakibi olduğu herkesin kabul edeceği bir gerçek. Petrol ve LPG firmaları, emisyon hilecileri, Wall Street borsacıları gibi geniş bir kesim Tesla’nın sabote edilmesini sevinçle karşılayabilecek kişi veya kuruluşlar arasında yer alıyorlar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version