Tesla CEO’su Elon Musk, Koronavirüs nedeniyle kapatılan fabrikasının yeniden açılmasını engelleyen Kaliforniya eyaleti yönetimini fabrikayı tamamen kapatıp başka bir eyalete taşımakla tehdit etti.

ABD genelinde birden fazla fabrikası olan Tesla’nın tüm üretim tesisleri kepenk kapatmış durumda. Eğer izin verilmiş olsaydı Kaliforniya’daki fabrika, şirketin ABD’deki açık tek fabrikası olacaktı. Ancak Alameda ilçesi halk sağlığı müdürü Tesla fabrikasının açılmasının uygun olmadığını söyledi. Musk da bu kararı mahkemeye taşıyacaklarını duyurdu.

Musk bu zamana dek Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri sertçe eleştirmiş olmasıyla biliniyor. İnsanları evlerine kapatmanın anayasaya aykırı olduğunu öne süren milyoner dahi, fabrikaları kapatma kararını “faşistçe” bulduğunu söylemişti.

İki çalışanında Koronavirüs çıkmıştı

Tesla’nın sadece Bay Area bölgesinde 20 bin çalışanı var. Buna Palo Alto’daki genel merkez binasında çalışanlar da dahil. Şirket geçtiğimiz Mart ayında yaptığı duyuruda sadece iki personelinde Koronavirüs tespit edildiğini duyurmuş, ancak bu personelin çalıştığı birimleri açıklamaktan kaçınmıştı.

Eyalet yönetiminin aldığı karar doğrultusunda tüm fabrikalar gibi Tesla’nın fabrikalarında da üretime ara verilmişti. Salgının gidişatı yakın tarihte düzelecek gibi de durmadığı için Musk bir an önce üretime başlamanın peşinde. Bunun için eyalet yönetimini Fremont’taki fabrikayı kapatıp Teksas ve Nevada eyaletine taşımakla tehdit etmekten bile çekinmedi.

Fremon’taki fabrika dünya üzerinde Tesla’nın Model S, X ve Y araçlarını ürettiği tek fabrika olma özelliğine de sahip.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version