ABD’nin Florida eyaletine bağlı Güney Florida şehrinde bulunan Porsche bayisinde 911 GT modelini satın almak için kapora bırakan müşteriler dolandırıldı!

Eylül ayından beri ulaşılamayan bayi müdürünün milyonlarca dolarlık depozitoyla sırra kadem bastığı düşünülüyordu. Neyse ki aradan geçen 6 aylık kovalamanın ardından Shiraaz Sookralli isimli müdür tutuklandı.

Amerikan polisi geçtiğimiz Perşembe günü ABD’nin en çok satan Porsche bayisi olan Champion Porsche‘de pazarlama müdürü olarak çalışan 44 yaşındaki Sookralli’yi tutukladı. Mahkemeye çıkarılmak üzere bekleyen eski müdür kara para aklama ve elektronik ortam üzerinden dolandırıcılıktan suçlanacak.

30 müşteriden 2.2 milyon dolar toplamış

Kayıplara karıştığı günden bu yana ABD basınında ve çevrimiçi forumlarda Sookralli’ye ilişkin bir sürü haber gündeme geldi. Fakat dolandırıcıyı kıskıvrak yakalayan FBI’in açıklamaları, hırsızlığın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Buna göre Sookralli yaklaşık 30 kadar müşteriden 2.2 milyon dolar kapora almış, bu paraların da Champion Autosport adını taşıyan sahte bir hesaba yatırılmasını sağlamış.

Bu paraları Miami’deki gece kulübü ve restoranlarda harcayan eski müdür yüzbinlerce dolarlık lüks otomobil ve mücevher alışverişinde de kullanmış. Haliyle müşteriler hiçbir zaman bir umutla kaporasını verdikleri performans canavarı Porsche 911 GT‘yi satın alamamışlar.

Borç batağına saplanmış

Evli ve 10 çocuğu olan Sookralli’nin neden böyle bir işe kalkıştığını sorgulayan Orlando Sentinel gazetesinin muhabirleri yaptıkları araştırmalarda kendisinin 2016 yılı itibariyle 176 bin dolarlık kredi kartı borcu olduğunu ortaya çıkarmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version