Elektrikli otomobil girişimi Nikola henüz Badger isimli kamyoneti için hiçbir kurumsal firmadan sipariş almayı başarabilmiş değil. Fakat Tesla rakibi şimdilerde yüklü bir miktarda elektrikli çöp kamyonu siparişi aldı. Henüz yeni imzalanan sözleşmeye göre ABD’de çöp toplama hizmeti veren Republic Services isimli şirket, Nikola’dan 2,500 adet elektrikli çöp kamyonu satın alacak. Bu sayede daha yeşil, sessiz ve çevre dostu bir şekilde çöp toplama faaliyeti gerçekleştirilebilecek.

Son aylarda en çok Nikola Badger modelinin dikkat çektiği bir gerçek. Oysa sanılanın aksine Nikola’nın ürettiği tek model bu değil. Şirket saf elektrikli ve hidrojen hücre yakıtlı motor geliştirmeye ağırlık vermiş durumda. Hatta bu iki motorun bir arada kullanıldığı hibrid modellerin üretilmesi de gündemde. Bu sayede şehir içi kullanıma uygun, sessiz çalışan ve sıfır emisyon salınımı gerçekleştiren kamyonlar üretilebilecek.

1,000 beygir gücünde olacak

Republic Services, Nikola Tre platformu üzerine inşa edilen ve 720 kWh enerji depolayabilen yeni kamyonlarıyla çöp kamyonlarının gürültülü çalışmak zorunda oldukları algısını yıkacak. Dizel ve CNG’li kamyonlara kıyasla daha güçlü olacağı belirtilen kamyon 1,000 beygir güç üretebilecek.

Elektrikli kamyonlar 240 kilometre kadar bir menzil değerine sahip olacak. Bu ilk başta biraz az gibi gelebilir, ancak şehir içi çöp toplama faaliyetleri için yeter de artar bile. Toplamda ise 1,200 tane çöp kutusu dolusu çöp taşıyabilecek olan kamyonların ilk teslimatı ise 2022 yılında gerçekleşecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version