Tesla’nın ürettiği elektrikli kamyon modeli Semi manşetlerden inmiyor olabilir, ancak bu kamyon şehirlerarası yük taşımacılığı için geliştirilen tek “yeşil” model değil. Geçtiğimiz gün Tesla’ya açtığı patent ihlali davasıyla gündeme gelen Tesla Motor, şimdilerde ABD’li ünlü bira üreticisi Anheuser-Busch‘tan aldığı 800 adetlik yüklü tır siparişiyle yeniden gündeme oturdu.

Buna göre Anheuser-Busch, Tesla Motor’dan teslim alacağı 800 adet hidrojen ve elektrikten güç alan tırla şehirlararası taşımacılık ağını güçlendirmiş olacak.

Nikola, Tesla’dan farklı bir strateji izliyor

Bilindiği üzere Tesla Semi’de tıpkı Tesla’nın ürettiği diğer elektrikli modellerde olduğu gibi şarj edilebilir batarya sistemi bulunuyor. Ancak Nikola çok daha farklı bir strateji belirleyerek hem hidrojen yakıtını, hem de yeniden şarj edilebilir batarya sistemini ürettiği tırlara yerleştirme kararı almış. Bu sayede yüksek basınçlı gazdan enerji alan tırlar, bu esnada bataryalarını şarj edebiliyorlar.

Yukarıda iç kabini görüntülenen modelin ismi Nikola Two. Şu aşamada rezervasyon ile ön sipariş kabul eden model, tam 1,000 beygir güç üretebilecek. Tekrar yakıt dolumuna ihtiyaç duymadan 800 ila 1900 kilometre arasında mesafe de kat edebilecek.

Çeşitli yakıt dolum seçenekleri mevcut

Yakıt dolumu ise iki farklı şekilde işliyor. Sürücüler ev tipi prizleri kullanarak fişle tırı şarj edebilecekleri gibi, boş batarya paketini bırakıp dolusunu kullanmaya da başlayabilecekler. Tek başına batarya ile Nikola Two’nun 160-320 kilometre kadar menzil kat edebileceğini de belirtmiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version