Elektrikli otomobil girişimi Nikola Motor, ilk kamyonet modeli Badger için rezervasyon kabul etmeye başladı. Hidrojen hücre yakıtından güç alacağı belirtilen bu kamyonetin rakipleri ise hayli dişli gözüküyor. Aralarında Tesla Cybertruck ve Ford F-150 EV’in de bulunduğu bu rakiplere karşı Badger’in avantajı, uzun menzil mesafesi.

İşlerin giderek kızıştığı elektrikli kamyonet pazarı önümüzdeki yıllarda iyice karmaşık bir hal alacağa benziyor. Çünkü artık önde gelen otomobil üreticileri yeni nesil enerji kaynaklarının kullanıldığı kamyonetleri bir bir piyasaya sürmek için düğmeye basmış durumdalar.

Nitekim tanıtılan çoğu yeni modelde bataryalı, elektrikle çalışan güç ünitelerinin kullanıldığını görüyoruz. Ancak Nikola Badger burada emsallerinden ayrışıyor.

Batarya ile çalışan elektrikli motorun yanı sıra Badger’de hidrojen hücre yakıtı da kullanılacak. Tabii bu şimdilik işin kağıt üzerinde yazılı olan tarafı, çünkü Badger hiçbir zaman hareket halindeyken görüntülenemedi. Elimizde sadece 3D render görüntüleri var.

Ancak Nikola Motor’un iddiasına göre Badger FCEV üretim bandından indiği zaman 965 kilometre mesafe kat edebilecek. Bu menzil değerinin yarısı batarya ile, yarısı ise hücre yakıtıyla sağlanacak.

Aracın ABD için başlangıç fiyatı ise 80 bin dolar olacak. Tabii ABD eyaletlerinde elektrikli arabalara uygulanan vergi indirimleri ve teşviklerden faydalanınca bu rakam daha da düşecek.

Hidrojen hücre yakıt dolum istasyonunun bulunamadığı durumlarda ise Badger mevcut bataryası ile 480 kilometre yol gidebilecek. 250kW DC hızlı şarj ile aracı şarj edebilmek de mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version