Japon otomotiv üreticisi Nissan, 2022 yılına gelindiğinde senede 1 milyon adet elektrikli otomobil satmayı hedeflediğini açıkladı. Eğer otomobil devi bu rakamları yakalayabilirse, geçtiğimiz yıl sattığı otomobil adedinin tam 6 katı satış adedine ulaşmış olacak.

Ayrıca şirketin açıklamasında otonom sürüş teknolojisine sahip araçların halka açık yollarda trafiğe çıkmasının güvenli olduğu, test çalışmalarının durdurulmayacağı da ifade edildi.

Nissan Leaf 300 binden fazla sattı

Dünya genelinde egzoz emisyon sınırlamalarının artması ve elektrikli otomobillere olan talebin yükseliş trendine girmesi, Japonya’nın en büyük ikinci otomobil markasını da bu segmente ağırlık vermeye itmişe benziyor.

Kaldı ki Nissan daha önce de tamamen elektrikli Nissan Leaf modelini 2010 yılında görücüye çıkarmıştı. Kompakt hatchback modeli dünyanın en çok satan elektrikli arabası olmayı başarmış, toplamda 300 binden fazla satmıştı. 

Şimdilerde şirketin planları arasında tamamen elektrikli ve benzinli-hibrid araba modellerini geliştirmeye odaklanmak var. Daha pahalı teknolojiler olan plug-in hibrid ise şimdilik Nissan’ın gündemi dışında.

5 yılda 8 yeni model gelecek

Reuters‘te yer alan habere göre Nissan’dan yapılan basın açıklamasında önümüzdeki 5 yıllık süre zarfında 8 yeni tamamen elektrikli otomobil modelinin geliştirileceği belirtildi. Bu modellerden dördü Çin’e özel olarak üretilecek. Keza lüks Infiniti markası da 2021’den itibaren yeni elektrikli modellerini görücüye çıkaracak.

Bu arada Nissan, geride bıraktığımız 2017 yılında 163 bin elektrikli otomobil satmayı başarmış bulunuyor. Yeni çıkarılacak modellerle bu sayının artırılması, şirketin öncelikli hedefi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version