Elektrikli otomobil modellerine dair baş döndürücü hızda yaşanan gelişmeler, dünyanın dört bir yanındaki araç üreticilerini de bu yeni teknolojiye ayak uydurmaya zorluyor. General Motors ve Ford gibi ABD’li dev markaların ürün gamını elektrikli modellerle yenileyeceklerini açıklaması, bunun en bilindik göstergesi.

Hedef büyük: Yüzde 50 artış!

Şimdilerde ise Japonya menşeli otomobil markası Nissan, elektrikli otomobil satışlarını 2025 yılına kadar yüzde 50 oranında arttırmayı hedeflediğini açıkladı.

Geçtiğimiz Cuma günü Nissan, orta vadeli yurt içi iş planını kamuoyuyla paylaştı. 2022 yılından itibaren üç adet saf, tamamen elektrikli modelini gün yüzüne çıkaracağını duyuran şirket 5 hibrid motorlu arabayı da piyasaya süreceğini belirtti.

Hibrid motorlu araçlarda hem elektrikli, hem de benzinli iki motor yer alacak.

İçten yanmalı motorlardan 1 milyon adet satılacak

Öte yandan Nissan’ın iş planını açıklaması, uluslararası arena için geçerli evrensel planını açıklamasının hemen ardından gerçekleştirildi. Bilindiği üzere Japonyalı dev otomotiv şirketi, içten yanmalı motorlara sahip araba satışlarını 2018 yılının sonuna dek 1 milyon adede çıkarmayı kendine hedef belirlemişti.

Nissan’ın yönetim kurulu başkanı Daniele Schillaci, aynı gün düzenlenen basın toplantısında Japonya’nın elektrikli otomobil kategorisinde en hızlı büyüyen pazarlardan birine ev sahipliği yaptığını belirtti.

An itibariyle Japonya’da 100 bin adet elektrikli Leaf modelinin satışını gerçekleştiren Nissan, ana vatanı için belirlediği satış hedefine ulaşabilmek için daha küçük modelleri ve SUV cihazları da elektrikli versiyona çevirebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version