Nissan ülkemizde en son 1992 yılında satışa sunulan Altima modelinin yurtdışında satılan yeni versiyonu için geliştirdiği motoru çok özel bir yöntemle üreteceğini açıkladı.

2019 model Nissan Altima’nın 2.5 litrelik motoru, normalde sadece süper arabalarda kullanılan üretim tekniğiyle banttan inecek. Nissan’ın bahsettiği bu özel yöntem, motorun içindeki sürtünmeyi azaltarak verimliliği arttırmaya yarıyor.

Tüm hazırlıklar tamamlandı bile

Bahsi geçen motor üretim tekniğini ilk kez Nissan GT-R‘ın motorunda kullanan şirket, geçmişte de Sentra Nismo gibi çok özel bazı modellerde bu yönteme başvurdu. Silindirlerin içine girdiği büyük boşlukları oluştururken aynalama yöntemini kullanmak, motorun çok daha yumuşak bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

ABD’nin Tennesse eyaletine bağlı Decherd’deki Nissan fabrikası an itibariyle yeni Altima’nın çıkışı ve bu tekniğin kullanılması için gerekli tüm hazırlıkları tamamlamış bulunuyor.

19 saniyede bir motor üretiliyor

Bahsi geçen Decherd fabrikası senede 1.4 milyon adet motor üretme kapasitesine sahip. Her 19 saniyede bir motor üretimi gerçekleştiren tesislerdeki bantlar, pistonun içinde hareket ettiği silindirik bölgeyi özel bir sprey karışımla cilalayacak şekilde revize edildi.

Öte yandan Japon otomobil üreticisi Nissan’ın ABD genelindeki en yüksek üretim kapasitesine sahip motor fabrikası olan Decherd, ilk kez 1997 yılında üretime başladı. Aradan geçen süre zarfında senede bir milyondan fazla motor üreten tesisler, kurulduğu günden bu yana 13 milyonu aşkın motorun da üretimini gerçekleştirdi. Toplam çalışan sayısı ise bin 700’den fazla. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version