Sürücüsüz otomobiller geleceğin teknolojisi olabilir, ancak hala daha birçok otomotiv üreticisi kanlı canlı insanlar için konforlu bir sürüş deneyimi geliştirmenin yollarını arıyor. Bu firmalardan birisi ise Uzakdoğulu Nissan. Çok daha eğlenceli ve güvenli bir sürüş için beyin dalgalarını çözmeyi hedefleyen firma, “Brain to Vehicle” kelimelerinin kısaltması olan B2V teknolojisini CES 2018 fuarında ziyaretçilere tanıtacak. Her ne kadar şu aşamada prototip seviyesinde olsa da gelecekte beyin dalgalarıyla araba kontrolü Nissan’ın bu çalışması sayesinde mümkün olabilir.

Beyinle araç kontrolü hayal değil!

Nissan’ın geliştirdiği B2V teknolojisi kapsamında sürücünün başına yerleştirilen elektrodlarla dolu bir başlık sayesinde beyin dalgaları bilgisayar ortamına aktarılabiliyor. Gelişmiş yazılımlar sayesinde de sürücünün vereceği kararlar ve tepkiler milisaniye öncesinden bilgisayar tarafından algılanıyor. Örneğin sürücü önündeki virajı görüp frene basma kararı alırken bilgisayar bunu milisaniye farkıyla öğrenebiliyor. Kısacası otomobiliniz siz daha leb demeden leblebi diyor ve çok daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşanabiliyor. Sizce de harika değil mi?

Daha açıklayıcı olması için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=oCi6taII6Yo

ABD’nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas’ta düzenlenecek olan CES 2018 fuarına bu teknolojiyle çıkartma yapmaya hazırlanan Nissan, geleceğin arabalarının nasıl şekilleneceğine dair önemli ipuçlarını da vermiş oldu. Bahsi geçen projede Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü’yle birlikte çalışan Nissan’ın önümüzdeki dönemde başlığa gerek duymadan beyin dalgalarını görüntüleyebildiğini açıklaması, bu teknolojinin daha da yaygınlaşmasında önemli rol oynayabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version