Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Nissan, Pazartesi günü yapmış olduğu açıklamada Çin’de kurmuş olduğu ortaklık birimi aracılığıyla Çin genelindeki ilk elektrikli otomobil modelinin üretimine başladığını belirtti. Buna göre Japon otomobil markasının adını taşıyan model, sadece Çin pazarına özel olarak üretilecek.

Aracın ismi belli oldu: Sylphy Zero Emission

Sylphy Zero Emission (Sıfır Emisyon) ismini taşıyan yeni model, Çin’in Guangzhou eyaletine bağlı Huado’daki otomobil fabrikasında üretim bandına girecek. Bahsi geçen fabrika, Dongfeng Motor Co şirketi bünyesindeki Dongfeng Nissan Passenger Vehicle Co isimli ortak şirket tarafından yönetiliyor. Bu şirketin Nissan ile Çin’in önde gelen otomobil üreticilerinden Dongfeng Motor Group Co ortaklığında kurulduğunu belirtelim.

Leaf ile aynı platforma sahip

Yapı itibariyle “Küçük sedan” olarak nitelendirebileceğimiz yeni modelin Eylül ayında satışa sunulması bekleniyor. Nissan’ın elektrikli otomobili Leaf üzerine inşa edilen araç, tam dolu batarya ile 338 kilometrelik menzile ulaşabiliyor. Bu da Çin standartlarına göre gayet iyi bir değer.

2022 hedefiyle hazırlanan iş planı doğrultusunda Nissan, aralarında hibrid modellerin de bulunduğu 20’den fazla elektrikli modeli Çin genelinde satışa çıkarmayı hedefliyor. Yeni çıkan bu araba da bahsi geçen kısa vadeli planın bir parçası.

Altı yeni elektrikli model çıkarılacak

Nissan önümüzdeki 2019 yılının sonuna kadar toplamda 6 yeni elektrikli otomobil modelini tanıtmanın peşinde. Yeni tanıtılacak olan Sylphy Zero Emission bunların ilki olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version