Japon otomobil üreticisi Nissan ve İtalya menşeli tasarım stüdyosu Italdesign güçlerini birleştirerek Nissan GT-R50 by Italdesign adı verilen yeni bir prototip model geliştirdi.

Nissan cephesinden yapılan açıklamada ilk kez bir tasarım firmasıyla işbirliğine gidildiği belirtildi. 2018 model Nissan GT-R NISMO‘nun üzerine inşa edilen bu özel araba önümüzdeki ay resmî çıkışını gerçekleştirilecek.

Hırçın tasarımı ve parlak siyah rengiyle öne çıkan prototip araç hem GT-R‘ın 50. yılını, hem de Italdesign‘in “Otomotiv dünyasını şekillendirmesinin” 50. yılını kutlamak için tasarlandı. Gerçekten de bu aracı tasarlayan, motorunu geliştiren ve montajını yapan Italdesign‘den başkası değildi. Parlak altın sarısı ve siyah tonların hakim olduğu şık bir iç dizayna sahip olan modelin ince LED aydınlatmaları dikkatli gözlerden kaçmıyor.

Kapı eşiklerinin altından başlayıp arka bagaj kapağına kadar uzanan çizgide altın sarısı rengi hakim. Yaklaşık 54 mm alçaltılan tavanda konumlandırılan köpek balığı sırtı şeklindeki aksam da aracın aerodinamik değerlerini yükseltiyor. Keza bagaj kapağının üzerindeki spoyler de modelin dış görünümünü tamamlayan bir diğer unsur.

Aracı kontrol etmeye yarayan butonların yer aldığı panel, ortadaki konsol ve kapılarda karbon fiber dokunuşlara rastlayabilmek mümkün. Koltuklarda ve direksiyonda bol miktarda Alkantara deri malzemesi tercih edilmiş. Yine iç dizaynda altın sarısı renge sık sık rastlayabilmek mümkün. Modelin tamamen el işçiliğiyle üretildiğini ve özenle modifiye edildiğini de belirtmekte fayda var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version