Ocak ayının başında düzenlenen 2019 CES (Tüketici Elektronikleri Fuarı) etkinliğinde Leaf e+ modelini tanıtan Nissan, aracın daha pahalı olan üst paketleri tercih edildikçe menzil kapasitesini düşürerek oldukça ilginç bir karara imza attı. Normalde 360 kilometrelik menzil elektrikli Leaf’in en büyük pazarlama kozuydu.

Ancak şimdilerde ortaya çıktı ki, aracın sadece S adını taşıyan başlangıç paketi bu menzile sahip olacak. Daha yüksek olan SV ve SL paketlerini çıkıldıkça menzil kapasitesi 340’a kadar düşecek. Arada kalan 20 kilometrelik bu fark Nissan tarafından “çoğunlukla ağırlık farkından kaynaklı” şeklinde izah ediliyor.

Bu arada meraklısı için her bir paketin ağırlığı ve menzil kapasitesine dair bilgiler aşağıda yer alıyor.

S: 1714 kilogram – 360 kilometre menzil
SV: 1728 kilogram – 340 kilometre menzil
SL: 1747 kilogram – 340 kilometre menzil

Yaklaşık 14 kilogramlık ağırlık Leaf’ın 20 kilometre menzil kaybetmesine yol açıyor. Ancak SL paketine çıkıp araca 30 kilogram kadar fazla ağırlık eklemek de SV paketinin menziliyle aynı sonucu veriyor. Bu yönüyle hayli ilginç bir tablo.

Başka ne özellikleri var?

Aracın S paketinde 16 inç, SV ve SL paketlerinde ise 17 inçlik jantlar kullanılıyor. Aerodinamik değerleri optimize edilen Leaf e+’de Android Auto ve Apple CarPlay özellikli araç içi eğlence sistemi mevcut. Toplamda altı farklı yönde ayarlanabilir sürücü koltuğu, hibrid ısıtma sistemi, Bose markasını taşıyan 7 hoparlör ve daha nicesi arabanın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version