Elektrikli araçlara olan ilgi son dönemde yükseliş eğiliminde. İnsanlar artık yenilikçi ve çevre dostu teknolojiler barındıran modellerden yana tercihlerini kullanıyor. Tesla’ının yüksek satış rakamlarına ulaşması, geleneksel otomotiv üreticisi dev firmaların yavaş yavaş tüm filolarını elektrikliye çevireceklerini açıklaması… Hepsi geleceğin elektrikli modellerde olacağının bir işaretçisi adeta.

13 bin kişi sırada

Nissan da 2018 model Leaf modeliyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ön siparişle satışa sunulan araç için şimdiden 13 bin kişi sıraya girdi. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında düzenlenen Los Angeles otomobil fuarında ilk kez görüntülenen Leaf’la ilgili açıklama yapan Nissan, şaşırtıcı olmayan bir şekilde şuana kadar 13 bin kişinin ödeme yapıp ön sipariş verdiğini duyurdu.

Artan menzil uzunluğu, satışlara yaradı

2018’de yenilenen ve eskiye nazaran çok daha uzun bir menzil kapasitesine kavuşan Nissan Leaf, önceleri 240 km olan tek şarjlık menzilini 360 kilometreye kadar çıkarmayı başardı. Buna ek olarak Tesla Model 3’ün çok pahalı olması, Chevy Bolt modelinin geniş ailelere hitap edememesi gibi etkenler de insanların Leaf’a olan ilgisini artırdı.

Şuan için Nissan Leaf’in en büyük rakibi olarak Volkswagen’in e-Golf elektrikli modeline işaret ediliyor. Geçen senelerde otomobil bayilerinde elektrikli Leaf’in pek bulunamaması yüzünden müşterilerin e-Golf’ü tercih etmeye başlamasından ders çıkaran Nissan, tedarik zincirini çok daha sağlamlaştırarak satış öncesi süreci kaliteli bir şekilde yönetmeye hazırlanıyor. Böylece Nissan Leaf elektrikli araç pazarında güzel bir köşe kapabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version