Nissan’ın çok satan pikap modeli Navara’yı SUV’a dönüştürerek Terra ismi altında pazarda konumlandıracağına dair birçok söylenti konuşuluyordu. Bugün ise bu iddialar Nissan’ın yaptığı açıklama ve YouTube hesabından paylaşılan videolarla resmen doğrulanmış oldu.

İlk etapta yalnızca Çin’de satılacak

Nisan ayında düzenlenecek olan 2018 Pekin Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkması planlanan yedi koltuklu Nissan Terra, bahar aylarından itibaren Çin’deki yetkili satış noktalarında yerini alacak. Çin’den sonra yavaş yavaş diğer ülkelerde de yeni Terra’nın satışa çıkması planlanıyor.

Arabanın dış görünümü hakkında söylenecek pek fazla bir şey yok, çünkü Terra, baz alındığı Navara kamyonet modeliyle hemen hemen aynı çizgileri paylaşıyor. Keza iç kabin ve döşemeler de birebir aynı. Nissan’ın YouTube hesabından “Her yere git” sloganıyla paylaşılan Terra’nın videosunu ise aşağıdan izleyebilirsiniz.

2022 hedefine doğru adım adım

Pathfinder, Juke ve Qashqai gibi SUV modellerinin satışını halihazırda devam ettiren Nissan’ın hangi ihtiyaca binaen Navara’yı Terra’ya dönüştürdüğü merak ediliyor olabilir. Oysa Japon otomotiv devinin bu planının arkasında yatan fikir, 2022’ye kadar satışları yüzde 40’tan fazla arttırmak. İlk önce Çin’de, ardından diğer Asya ülkelerinde satışa çıkacak olan Terra bu plan doğrultusunda pazara dahil olacak.

Teknik özellikleri fuarda tanıtılacak

Navara’da yer alanla aynı 2.3 litrelik turbodizel motora ev sahipliği yapması beklenen Terra’nın diğer teknik özellikleri, Nisan ayında düzenlenecek 2018 Pekin Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version