Aşina olmayanlar için kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse ProPilot, Nissan’ın yarı otonom sürüş yardımcısı sistemidir. Sürücünün çok fazla harekete geçmeden trafikte güvenle seyahat edebilmesini sağlayan bu sistem, aracı kendi başına gayet de iyi derecede manevra ettiriyor. Ancak tüm bu sistemden faydalanabilmek için Tesla‘nın da modellerinde yaptığı gibi sürücünün iki elinin sürekli olarak direksiyonda kalması gerekiyor.

Şimdilerdeyse Nissan, güncellenen ProPilot 2.0 yazılımını resmen duyurdu. Bu yazılım güncellemesiyle ilk kez Nissan modellerini otobanda elleri direksiyona koyma zorunluluğu olmadan kullanabilmek mümkün hale geldi.

Uzun yol seyahatlerini kolay ve zevkli kılacak

ProPilot 2.0 tamamen uzun mesafe yolculuklarında sürücülerin ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak tasarlanmış. Aracın navigasyon sistemiyle doğrudan iletişim kuran sistem, tanımlanan yollar arasında seyahat edildiğini fark ettiğinde eller serbest modunu devreye alabiliyor.

Tek bir şerit üzerinde gidecek şekilde ayarlanabilen ProPilot 2.0’ın aktif hale gelmesiyle sürücüler arkalarına yaslanıp başka şeylerle ilgilenebiliyorlar. Şeridinden ayrılmayan araba, önündeki araçla mesafesini otomatik olarak ayarlayabiliyor.

Super Cruise sistemini akıllara getirdi

Aslına bakılırsa ProPilot 2.0 ile hayatımıza giren bu yenilik akıllara Cadillac’ın Super Cruise sistemini getirmedi değil. Bundan birkaç yıl önce tanıtılan sistem de sürücülerin şerit değiştirmedikleri müddetçe ellerini direksiyonda tutma zorunluluğunu iptal etmişti. Nissan’ın akıllı sürüş asistanı da sesli ve görsel uyarılar aracılığıyla sürücülerin gözünü yoldan ayırmadıklarından emin olmaya çalışıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version