Japon otomobil devi Nissan, kendi bünyesinde geliştirdiği otonom araba modelleriyle sürücüsüz taksi hizmetini Japonya genelinde sunmaya hazırlanıyor.

Şoföre ihtiyaç duyulmayacağı için kârlılık oranı hayli yüksek olan bu servis, Uber’e alternatif olarak geliştirildi. Easy Ride adı verilen otonom taksi hizmeti, DeNa isimli şirketle ortaklaşa sağlanacak ve ilk yolculuk 5 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

Japonya’nın belli bölgeleriyle sınırlı kalacak

Easy Ride servisi ilk etapta Japonya’nın Yokohama şehrinin Minato Mirai bölgesiyle sınırlı kalacak. Kullanıcılar, tamamen otonom Nissan Leaf araçlarını cep telefonlarına indirdikleri bir uygulama üzerinden bulundukları konuma çağırabilecekler.

Her ne kadar arabalar sürücüsüz seyahat edebilme yeteneğine sahip olsa da, ilk etapta direksiyonun başında bir Nissan çalışanı bulunacak. Uygulamanın operasyon merkezinde de yolculuklar anlık takip edilecek.

Nissan ve DeNa şirketlerinden yapılan ortak açıklamada taksi hizmetinin 2020 yılı itibariyle daha geniş bir pazarın kullanımına sunulacağı da belirtildi.

Sadece A noktasından B’ye götürmekle kalmıyor!

İşin güzel tarafı, şehre yeni gelen turistler için bu taksi hizmeti çok faydalı olabilir. Araç içi ekran üzerinden 500’e yakın tavsiye edilen turistik nokta ve etkinlik, harita aracılığıyla yolculara gösteriliyor. Restoran ve perakende mağazaların indirim kuponları da cabası.

Yolculuğun sonunda kişilerden Easy Ride deneyimleriyle ilgili kısa bir anket doldurmaları isteniyor. Nissan’ın nihia hedefi, gelen cevaplar doğrultusunda sürücüsüz taksi hizmetini çok daha keyifli bir hale getirmek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version