Dünyanın en çok okunan ekonomi gazetesi olarak gösterilen Nikkei Asian Review, Nissan’ın kısa adıyla CATL olarak da bilinen Contemporary Amperex Technology Ltd. şirketiyle batarya tedariği için anlaşmaya vardığını duyurdu. Bu yıl sonuna doğru Çin pazarında satışa sunulması planlanan yeni Sylphy modelinde CATL’den tedarik edilen bataryalar kullanılacak.

Sylphy dış görünüm itibariyle Nissan Leaf‘e benzettiyseniz, yalnız değilsiniz. Zaten iki araç aynı şasi üzerine inşa edilmiş.

338 kilometre menzile sahip olacak

Nissan’ın ilk kez seri üretime dahil edeceği elektrikli arabası olarak ayrı bir önem taşıyan Sylphy’nin 338 kilometre menzile sahip olacağı açıklandı.

Nissan’ın Renault’la kurduğu ittifakın başkanı Carlos Ghosn, geçtiğimiz hafta Hong Kong‘da verdiği demeçte 300 kilometrelik menzilin müşteriler için ideal olduğunun altını çizmişti. Sylphy bu noktada beklentileri karşılıyor.

Renault’un da tercihi CATL oldu

Bugüne dek Nissan kendi bataryalarını üretegelmişti. Renault ise LG Chem markası tarafından üretilen bataryaları kullanıyordu.

Ancak Renault cephesinden yapılan son açıklamada tamamen elektrikli Kangoo modelinde de CATL’den tedarik edilen bataryaların kullanılacağı bilgisi yer aldı. CATL aynı zamanda geçmişte Samsung SDI‘den mal alan BMW ve bir dönem LG Chem müşterisi olan Volkswagen‘e de batarya tedarik etmesiyle biliniyor.

2 milyar dolarlık bir halka arz planı yapan CATL, yatırımcılardan topladığı parayla Çin genelindeki batarya üretim hattını geliştirmenin peşinde. Almanya, Polonya ve Macaristan‘da yeni batarya fabrikalarının kurulması söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version