Bu vızıltı sesi de ne? Sportif bir organizasyondaysanız, bir paket bekliyorsanız veya otoparka bakış atmak istiyorsanız bunu drone’la yapabilirsiniz. Şimdi her yerdeler ve artık aracınızla birlikte de alabilirsiniz. Nissan X-Trail Drone‘u denedik…

Yani sadece bir otomobille ve o da Nissan X-Trail, X-Scape paketi, opsiyonel olarak 500 sterline bir sırt çantasıyla birlikte satılıyor. Bunu bir pazarlama hamlesi olarak görebilirsiniz, fakat böyle bir şeye kimse hayır demez.

Söz konusu drone bir Parrot Bebop 2: 500 gramlık uçan makine, 1080p Full HD film ve 14 megapiksel kapasitede fotoğraf çekebiliyor. IOS veya Android akıllı telefonunuza FreeLight Pro uygulamasını indirerek uçurabilirsiniz. Ya da kutunun içerisinden çıkan Skycontroller iki uzaktan kumandayı kullanarak daha hassas kontroller elde edebilir ve daha yüksek menzil aralığında kullanabilirsiniz.

Eğer tam bir kokpit deneyimi istiyorsanız, Parrot’ın kokpit gözlüğü de var. Telefonunuzu plastik kasanın içerisine yerleştiriyorsunuz ve kablosuz Skycontroller’ı da kullanıyorsunuz. Artık drone ne görüyorsa, siz de onu görüyorsunuz. Oldukça havalı ekipmanlar.

Nissan X-Trail Drone’un Kalkış Anı ve Sonrası

Her şeyi tam olarak bağlayabilmek için kullanma kılavuzu inceledik ve bizim gibi acemiler için yapılmış uygulamanın uçuş videolarını izledik. Artık kalkış zamanı: Bebop 2 kalkıyor ve ardından onu düzgün bir şekilde yönlendirmek size kalıyor. Ama doğal olarak iyi kontroller için vakit harcamanız gerek.

Ccokpitglasses açık olduğunda ve kontroller elinizdeyken, drone gözleriyle biraz aklınız karışabiliyor. Bu aslında sanal gerçeklik değil, çünkü kafanızı çevirdiğinizde drone da dönüyor. Yine de savaş uçağı pilotu gibi hissetmeniz keyif verici.

Eğer lifestyle işleri seven biriyseniz, ‘beni takip et’ özelliğini çok kullanacaksınız. BMX’inizi kullanırken, kayak yaparken veya sularda ilerlerken drone otomatik olarak sizi çekecek. Bunu bataryalar bitene kadar güzelce yapıyor.

Bebop 2’nin düşük ağırlığı, kompakt bataryasıyla ilgili ama 25 dakikalık uçuş süresi drone dünyası için iddialı bir rakam. Takip etme özelliği de size zaman kazandırıyor.

İşe Yaradı mı? Evet, birkaç dakika uçtuk. Video dosyalarını inceledik ve yeterince temiz görünüyor. Uçuşun ortasında 360 derece fotoğrafları bile çektik.

‘Beni takip et’ fonksiyonu X-Trail’i takip ediyor ve ona odaklanıyor. Ama hareket halinde bir yere çarpar korkusuyla endişeyle ilerledik.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version