Nissan, bugün düzenlediği bir basın toplantısında dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin genelinde 9.52 milyar dolarlık dev yatırım planını hayata geçireceğini duyurdu. Bu yatırım planı çerçevesinde 2022 yılına kadar Çin’de 20’den fazla yeni elektrikli otomobil modeli tanıtılacak.

Japonyalı dev otomobil üreticisi aynı zamanda Çin’deki toplam araç satışlarını da (fosil yakıtlılar dahil) 2017 yılı rakamları üzerinden yüzde 70 oranında artırarak 2.6 milyon adetlik rakama ulaşmayı hedefliyor. Ancak Nissan bu alanda yalnız değil. Gözünü Çin’e diken Toyota ve Honda’nın da elektrikli otomobillere dair benzer planları var.

Dev yatırım, Pekin’de düzenlenen lansmanla duyuruldu

Bugün Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilen etkinliğe devlete ait Dongfeng Motor şirketi de katıldı. Dongfeng Motor, Nissan’ın Çin’deki yatırım planını hayata geçirmek için işbirliği yapacağı orta vadeli bir partner.

Bu iki şirketin işbirliği neticesinde toplam 40’tan fazla otomobilin tanıtılması planlanıyor. Bu araçların yarısı da elektrikli olacak ve Nissan’ın “E-Power” güç ünitelerine sahip olacak. Bilindiği üzere “E-Power” teknolojisi, benzinli motorların çalışırken elektrik üretmelerini de sağlıyor.

Ülke genelinde elektriklinin payı artabilir

Nissan’ın uzun vadede hedefi ise Çin’de satışını gerçekleştirdiği ürün gamının en az yüzde 30’unu elektrikli otomobillerden oluşturmak. Bunun için 2022 yılını hedefleyen Nissan, aynı zamanda lüks araç markası Infiniti’nin de elektrikli model gamını en az yüzde 25 oranında genişletmek niyetinde. 2025 yılına gelindiğinde ise Infiniti’nin tüm araçlarının elektrikli olması planlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version