Misafirperverlikleriyle ünlü Japonlar, şimdilerde otellerini ziyaret eden müşterilerini otomatik park etme yeteneğine sahip terliklerle karşılıyor! Nissan’ın geliştirmiş olduğu otomatik park teknolojisi sayesinde terlikler, yer minderleri ve hatta sehpalar bile kendi kendine park edebiliyor.

Nissan, Tokyo’daki “Ryokan” olarak da bilinen geleneksel Japon otellerinde yeni ürünlerini test etmeye başladı. Nissan’ın ProPilot Park ismini verdiği otonom teknolojiden esinlenerek geliştirilen terlik, minder ve sehpalar başlangıçtaki konumlarına kendi kendilerine geri dönebiliyor. Bilindiği üzere ProPilot Park teknolojisi, 2018 model Nissan Leaf’ta da yer alıyordu.

Geliştirilen sensör, motorlar ve minik tekerlekler sayesinde uzaktan kumandanın tek bir tuşuna basarak terlikleri park konumlarına ulaştırabilmek mümkün.

İsteyen misafirler bu teknolojiyi test edebilecek

İşin güzel tarafı şu ki, Nissan bu teknolojiyi sadece reklam çalışmalarında kullanmak için geliştirmiş değil. Tokyo’nun Hakone semtindeki Ryokan’da konaklayan şanslı ziyaretçiler, Mart ayından itibaren Nissan’ın otomatik park teknolojisine sahip terliklerini giyebilecekler.

Nissan’ın sözcüsü Nick Maxfield ise Reuters ajansına verdiği demeçte kendi kendine park edebilen terliklerle otomatik sürüş teknolojilerine karşı farkındalığın artmasını hedeflediklerini belirtti.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan yeni nesil tam elektrikli Nissan Leaf modeliyle sürücülerin beğenisine sunulan ProPilot Park teknolojisi, araca konumlandırılan çeşitli sensörler yardımıyla etraftaki nesneleri tanımlayıp direksiyon ve gaz pedalını da otomatik olarak yönlendiriyor. Sürücüye kalan tek şey bir butona basarak araca park etmesi için komut vermek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version