Nissan tamamen elektrikle çalışan ve acil durumlarda yardım aracı olarak görev üstlenecek RE-LEAF isimli konseptini tanıttı. Mobil, yani taşınabilir güç takviye aracı olarak doğal afetlerde ve zorlu hava şartlarında görev almaya hazır olan RE-LEAF isminden de tahmin edebileceğiniz üzere Nissan Leaf binek aracından ilham alınarak tasarlanmış. Henüz prototip aşamasında olmasına rağmen yarın bir gün AFAD gibi dernekler tarafından kullanılabilir.

RE-LEAF zorlu arazi koşullarına ayak uydurabilmek için yükseltilmiş süspansiyona ev sahipliği yapıyor. Su ve toz geçirmez şarj soketi doğrudan aracın kaportasına takılmış.

110 ila 230 volt cihazlardan şarj alabilen arabanın gücü yüksek kapasiteli lityum iyon bataryadan geliyor. RE-LEAF ile kurtarma sürecini hızlandırmak için afet bölgesine sorunsuz şekilde ulaşım sağlayıp mobil güç kaynağı hizmeti verilebilecek.

Işıklandırma, tıbbi cihazları çalıştırma, telsize güç verme, ısıtma ve diğer yaşamı destekleyici ekipmanlar RE-LEAF ile çalıştırılabilecek. Nissan’ın açıklaması afet anlarında elektriğin ortalama 24 ila 48 saatte geride geldiği yönünde. Neyse ki henüz çiçeği burnundaki bu prototip sıfır emisyon salınımı ile ihtiyaç duyulan acil güç kaynağını sağlayabilecek.

62 kWh aküsü ile araba, birden fazla cihaza aynı anda elektrik sağlayabiliyor.

Aslına bakılırsa Nissan’ın RE-LEAF ile yaptığı, elektrikli otomobil modellerinin acil durumlarda ve afet senaryolarında ne kadar faydalı olabileceğini göstermek. Fotoğrafları görülen araba gerçekten çalışan bir konsept, ancak sahip olduğu teknoloji halihazırda gerçek hayatta zaten kullanılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version