Japon otomobil devi Nissan’ın tamamen elektrikten güç alacağı açıklanan Ariya isimli yeni crossover modeli, Temmuz ayının tam ortasında görücüye çıkacak. Şirketten yapılan basın açıklamasında aracın tanıtım tarihi için 15 Temmuz’a işaret edildi.

Leaf hatchback modeline kıyasla daha pratik ve tarz sahibi gözüken yeni model, geçen sene konsept halindeyken karşımıza çıkmıştı aslında. Yeni crossover modeli Nissan’ın ürün gamını tamamen elektrikle çalışan modellerle yenileme planının bir meyvesi aslında.

Bahsi geçen bu plan dahilinde Nissan, tüm dünyada satışını gerçekleştirdiği modellerin yüzde 20’sini üretmeyi durduracak. Mayıs ayında yapılan bu duyuruya göre en az iki fabrikanın da kapatılması planlanıyor. Bunun dışında toplam üretilecek araba adedinde de azalmaya gidilecek. Nissan daha çok elektrikli ve yapay zeka ile güçlendirilmiş otomobiller üretmeye odaklanacak.

Şirketin yeni gözdesi bu saatten sonra C ve D segmentine hitap eden Altima, Murano, Rogue ve Pathfinder gibi modeller olacak. Ayrıca Nissan daha çok GT-R ve henüz çiçeği burnundaki Z gibi sportif modellere odaklanacak. Elektrikli modeller kategorisinde de Ariya isimli crossover’ın duyurusu yapılacak.

Ariya’da Nissan’ın ProPilot 2.0 isimli uzun yol sürüş asistanı yerini alacak. Bu sayede sürücüler eller serbest bir şekilde otobanda seyahat edebilecekler. İlk etapta Japonya genelinde satılacak arabalarda aktif olacağı belirtilen bu yeni nesil asistan, ilerleyen dönemde ABD ve Avrupa’nın yanı sıra Çin’de de kullanılabilir hale gelecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version