Bundan dört yıl önce Nissan’ın CEO’su Carlos Ghosn şirket olarak agresif bir hedef belirlediklerini duyurmuş, 2020 yılı itibariyle kendi kendine giden otonom araçlar geliştireceklerini açıklamıştı. Tüm otomobil dünyasını heyecanlandıran bu hedef nihayet gerçek olmak üzere. Şimdilerde Japon otomobil devi Nissan, otonom araçları insanların hayatını kolaylaştırmak için yollara çıkarmaya hazırlanıyor.

Easy Ride ile tanışın!

Robo-Taksi olarak da adlandırabileceğimiz yeni nesil otonom araçlar geliştirmek için kolları sıvayan Nissan, önümüzdeki yıl bu araçların halka açık bir şekilde test edileceğini duyurdu. Buna göre Easy Ride (Kolay Sürüş) adı verilen otonom taksi servisinin denemeleri Japonya’nın Yokohama şehrinde gerçekleştirilecek.

Nissan bu hizmeti sunmaya hazırlanırken sağlık, oyun ve otomotiv sektöründe çevrimiçi çözümler üreten DeNA isimli bir firmayla da işbirliğine gidiyor. Tamamen elektrikle çalışan Nissan Leaf modeli otonom sürüş teknolojisiyle donatılacak ve yolcuları test alanına kadar taşıyacak.

Easy Ride uygulamasını Play Store ve App Store’dan indiren yolcular herhangi bir taksi çağırır gibi sürücüsüz otomobilleri bulundukları konuma çağırabilecekler. Nissan’ın açıklamasına göre Easy Ride sadece A noktasından B noktasına taşımakla kalmayacak, ayrıca yol üstünde görülmesi gereken yerleri de yolculara tavsiye edebilecek. Etraftaki restoranlar da buna dahil.

Henüz yolun başında olan Robo-Taksi hizmetinin tamamen yaygınlaşması için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. Toyota ve GM gibi birçok dev üreticinin de dikkatini çeken otonom sürüş teknolojisinin yaygınlaşması ise en çok biz müşterilerin hayatını kolaylaştıracak.

 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version