Otonom sürüş teknolojisi üzerine AR-GE çalışmaları yürüten Aptiv‘e bağlı olarak faaliyet gösteren nuTonomy, ABD’nin Boston şehri genelinde akan trafiğe çıkma iznine kavuştu. Bir yılı aşkın bir süredir Boston’un liman bölgesinde test sürüşleri için aldığı izni kullanan nuTonomy, son aldığı izinle sürücüsüz araçlarını şehrin tamamında trafiğe çıkarabilecek. Bu sayede Aptiv, şehir genelinde test sürüş izni almayı başaran ilk otonom sürüş geliştiricisi şirket olma ünvanına da kavuştu.

En güvenli otonom teknolojileri arasında

Aptiv geçtiğimiz yıl nuTonomy şirketini bünyesine katmış ve sürücüsüz otomobiller arasında “güvenliğiyle” öne çıkmayı başarmıştı. Bu sebepten olsa gerek, şirketin Boston’da trafiğe çıkabilmek için gerekli izinleri alması çok da zor olmadı. Tabii bunda nuTonomy’nin faaliyetlerini Boston genelinde gerçekleştiriyor olmasının da payı vardır.

Las Vegas’ta da aktif olarak test ediliyor

Evet, Aptiv’in otonom araçlarına artık Boston sokaklarında rastlayabilmek mümkün olacak. Ancak şirket halihazırda bir diğer ABD şehri Las Vegas’ta aktif olarak sürücüsüz araçlarıyla trafiğe çıkıyor. Gerçekleştirilecek olan test sürüşleri sayesinde nuTonomy’nin teknolojisi daha da gelişecek, çeşitli senaryolar üzerinden yazılım ve donanım tarafında ek iyileştirmeler yapılacak.

An itibariyle nuTonomy veya Aptiv cephesinden yeni alınan izne dair planlamalarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmış değil. Ancak muhtemelen ilerleyen günlerde bir dizi otonom araç trafiğe katılacak ve şehir genelinde test faaliyetleri olanca hızıyla devam edecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version