Daha çok ürettiği ekran kartı modelleriyle bilinen Nvidia, sanılanın aksine otonom sürüş teknolojileriyle de yakın temas halinde. Nesne tanımlama yeteneğine sahip grafik işlemcileri üreten ve birçok otomobil markasının yanı sıra Uber’le de beraber çalışan şirket, şimdilerde sürücüsüz otomobil testlerini durdurma kararı aldı. Bu karara gerekçe olaraksa Uber’in sürücüsüz aracının ABD’nin Arizona eyaletinde geçirdiği ölümlü kaza gösterildi.

Nvidia Almanya ve Japonya‘nın yanı sıra ABD’deki Kaliforniya ve New Jersey şehirlerinde de sürücüsüz otomobillerle test sürüşleri gerçekleştirmesiyle biliniyor. Ayrıca dev şirket bu hafta San Jose‘de her yıl düzenlenen GPU Teknolojileri Konferansı‘nı da düzenliyor. Bu konferans kapsamında otomotiv sektörüne özel geliştirilen bir dizi ürünün tanıtılması beklentiler arasında.

Karar, basın açıklamasıyla duyuruldu

“Yaşanan trajik kaza, sürücüsüz otomobil teknolojilerinin ne kadar zor olduğunu ve bu teknolojiye ne kadar dikkatle yaklaşmak gerektiğini gösterdi” diyen Nvidia sözcüsü, basın mensuplarına gönderdiği açıklamada “Bu sebeple biz de kendimizi hayat kurtaran bu teknolojiyi çok daha ileriye taşımaya adadık. Otonom araçlar gerçekten de insan şoförlü arabalara kıyasla çok daha güvenliler. Ancak halen daha bu teknolojinin üzerinde çalışılmaya ihtiyacı var. Uber’in yaşadığı elim kazadan ders çıkartmak için sürücüsüz arabaları trafikten çekiyoruz. İnsan şoförler tarafından kontrol edilen uluslararası filomuz ise veri toplamak için trafikte seyretmeye devam edecek” denildi.

Diğer şirketler de benzer kararlar aldı

Uber’in kaza sonrası tüm sürücüsüz otomobilleri trafikten çekmesini takip eden günlerde Toyota da benzer bir karar almıştı. Son olarak bu şirketlerin arasına Nvidia katılmış oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version