Elektrikli otomobillerden ne kadar memnunsunuz bilmiyorum ama bu serilere her gün yenileri ekleniyor. Özellikle Opel, elektrikli otomobillerini bir bir Türkiye’ye getirmeye başladı. Corsa-e, Mokka-e derken şimdi de Opel Astra Electric için Türkiye tarihi ortaya çıktı.

Astra’nın elektrikli modeli, Türkiye açısından dikkat çekici bir model. Zira Astra’nın ülkemizde bir ünü olduğu kesin. Aracın elektrikli değil standart versiyonunun yeni yüzü de bir hayli sevilmişti. Şimdi de elektrikli gündeme oturacak gibi duruyor.

Opel Astra Electric Ne Zaman Türkiye’de Olacak?

Verilen bilgilere göre yeni elektrikli Astra modeli, 2023 yılının ikinci yarısında satışa çıkacağı. Yani bu yaz aylarında araçla tanışacağımız anlamına geliyor. Dileriz fiyatlar yükselmez ve rekabetçi bir fiyat ile beraber araç ülkemizde satışa başladı.

Aynı dönemde aracın çok ciddi rakipleri de olacak. Yerli otomobil Togg, belirtilen tarihlerde satışa çıkmış olacak. Hatta satışın üzerinden belli bir dönem de geçmiş olacak diyebiliriz. Yani pazarda iyiden iyiye yaygınlaşabilir.

Opel Astra Electric Neler Sunuyor?

Aracın satış tarihi çok yakın gözüküyor. Bu son açıklamadan sonra asıl merak ettiğimiz konu ise yeni aracın ne gibi özelliklere sahip olduğu. Yeni model, elektrikli araçların güç ve verimlilik avantajlarını sunan bir araç.

Seride kullanılan motor 115kW güç değerine sahip. Bu da demek oluyor ki 156 beygir civarında bir güç sunuyor olacak. Tork değeri ise 270 Nm tork olarak karşımıza çıkacak.

Elektrikli modelin beni şüpheye düşüren noktası ise maksimum hız sınırı. Araç tanıtıldığı zaman maksimum hız sınırı 170 km olarak duyurulmuştu. Bu sınır ülkemizde ne kadar karşılık bulur bilemiyorum. Gerçi rakip birçok otomobil modelinde 150 km sınırlaması görüyoruz. O da ayrı bir konu.

Farklı sürüş modlarını destekleyecek olan araç için menzil değeri ise tek şarj ile 416 km seviyesinde olacak. Çok yüksek bir değer değil. Fakat sektör için şu an bu değerler standart değerler gibi. Çok daha üzerine çıkan araçlar da var ama bu araçların fiyat aralıkları da çok daha yüksek.

100 kW şarjı destekleyecek olan Opel Astra Electric için şimdi bekleme süreci. Fiyatlar açıklandı zaman ve tam satış tarihi duyurulduğu zaman, seriye bir dönüş yapar değerlendiririz.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version