Bu haftanın başında Çin’in en büyük otobüs üreticilerinden BYD, E-SEED GT ismini verdiği yeni konsept modelini Şangay Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkardı. Etkinliğin belki de en önemli ve göze çarpan modelleri arasında yer alan bu araç, isminden de anlaşılacağı üzere elektrikten güç alıyordu.

Otobüs üretiminden egzotik arabalara

Habere devam etmeden önce kendine “sıfır emisyonlu enerji çözümleri” sağlama misyonu biçen BYD hakkında kasıca bilgi vermekte fayda var.

Song Pro SUV ve çeşitli elektrikli sedan modellerini geçmişte piyasaya süren BYD, geliştirdiği modellerde Dragon Face adı verilen kendine has bir tasarım dilini benimsiyor.

1995 yılında temelleri atıldığında sadece 20 çalışana sahip olan şirket şuanda 240 binden fazla personeli istihdam ediyor. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticileri arasına giren BYD asıl bilinirliğini ise ürettiği otobüs modellerine borçlu.

Tasarımcı ekibi çok sağlam!

BYD’yi başarıya taşıyan en önemli etkenlerden biri, tasarım ekibinin başındaki isimlerin Audi ve Ferrari gibi önde gelen markalardan transfer edilmiş olması. Mesela haberde fotoğrafları paylaşılan E-SEED GT’yi geliştiren ekibin başında Audi’nin tasarım birimi başkanı olan Wolfgang Egger bulunuyordu.

Global tasarım direktörü JuanMa Lopez ise Ferrari’den transfer. Global iç döşeme tasarım birimi başkanı Michele Jauch-Paganetti de Mercedes-Benz Italia Advanced Design‘dan gelme.

Takvim yaprakları 2020’yi gösterdiğinde 4.6 milyon elektrikli otomobil satışı gerçekleştirmeyi hedefleyen BYD’nin E-SEED GT modelini ne zaman seri üretime geçireceği ise açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version