Ülkemizin en büyük holdinglerinin başını çeken Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren Otokar, kazandığı son ihaleyle otomotiv sektörünü gururlandırmayı başardı. Geçtiğimiz gün Romanya’nın başkenti Bükreş’te belediyenin açmış olduğu 400 adet otobüs alımına dair ihaleye katılan Otokar, toplamda 98.3 milyon euro değerindeki ihaleyi kazandı.

Borsada işlem gören tüm şirketlerin yaptığı gibi Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı 20 Şubat tarihli açıklamada, Koç Holding’in sahibi olduğu Otokar firmasının 400 otobüslük ihaleyi kazandığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca satış sonrası destek ve teknik servis hizmetleri de sağlayacak olan Otokar, 8 yıllık süre boyunca Bükreş’te faaliyet göstermeyi sürdürecek.

İlk teslimat bu yıl içinde

Otobüslerin 2018 ila 2019 yılları arasında teslim edilmesi planlanıyor. Ayrıca KAP’ta yayınlanan açıklama metninde Bükreş Belediyesi’ne ilk teklifin 10 Kasım 2017 tarihinde iletildiği bilgisi de paylaşıldı.

Bükreş Belediye Başkanı Gabriela Firea da 19 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada Otokar Avrupa ve Otokar Otomotiv’den gelen tekliflerin ihaleye katılan diğer üç şirketin tekliflerinden fazla olduğunu söyledi. Ayrıca ihalede Türkiye’den Karsan ve MAN markaları da boy gösterdi. Her iki marka, yerli otobüs modelleriyle ihaleye teklif vermiş olsalar da Otokar en yüksek teklifi sunan taraf oldu.

Toplu taşımaya kalite geliyor

Associated Press ajansına konuşan Firea, Otokar’dan temin edecekleri otobüslerle Bükreş’te Avrupa standartlarında yüksek kaliteli toplu taşıma hizmeti sunacaklarının da altını çizdi. Otobüslerde bulunan gelişmiş iklimlendirme (ısıtma ve soğutma) sistemlerinin yanı sıra engelli yolcuların rahatlıkla binebileceği platforma ev sahipliği yapıyor oluşu da Otokar’ı tercih sebebi kıldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version