Ülkemizde kısa bir süre önce uygulanmaya başlanan hız koridoru uygulamasının sonuç verdiği ortaya çıktı.

Türkiye’de kısa bir süre önce uygulanmaya başlanan Hız Koridoru uygulaması gelen verilere göre işe yardı. Otoyollara kurulan hız koridorları verilerine göre ölümlü kaza oranları uygulamadan öncesi verilerine göre yüzde 29’luk azalma gösterdi. Kaza oranları ise yüzde 1.8 oranında azaldı.

Konuyla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek adına otoyollara kurulan hız koridoru şeklindeki Elektronik Denetim Sistemi 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girmişti.

Şimdilik belli otoyollara kurulan bu sistemle birlikte sürücülerin daha önceden belirlenen hız limitlerinin üzerlerine çıkmaları durumunda gerçekleşebilecek olan kazaları azaltmak hedeflenmişti. Ayrıca bu yeni hız koridoru sistemiyle birlikte egzoz salınımı da düşürülmüş oluyor. Araç sahiplerine yakıt tasarrufu da sağlayan bu sistem ayrıca en önemli ithalat ürünü olan petrolün tüketim yükünün de hafifletilmesini amaçlıyor.

Kazaların Önüne Geçti!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre “Hız Koridoru” kurulan otoyollar üzerinde 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında verilere bakıldığında ölümlü trafik kaza oranları yüzde 29 oranında azaldı. Kazalarda gerçekleşen ölümler ise yüzde 35.9 oranında azalırken yaralanmalar ise yüzde 15.2 oranında azaldı. Yine belirtilen tarihler arasında gerçekleşen trafik kazalarının oranı ise yüzde 1.8 azaldı.

Hız koridoru uygulamasının ilerleyen aylarda daha fazla otoyola kurulacağının haberini veren Emniyet Genel Müdürlüğü ayrıca hız koridoruna takılan sürücülerine kesilen cezaların miktarını ise açıklamadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version