Alman lüks otomobil markası Porsche önümüzdeki yılın üç yeni Panamera modelini görücüye çıkardı bile. Bu üçlünün en göze çarpanı ise kuşkusuz an itibariyle serinin en güçlüsü konumuna yükselen Panamera Turbo S E-Hybrid oldu.

4.0 litrelik çift turbolu V8 motorun kullanıldığı araba 563 beygir güç üretebiliyor artık. Kıyaslamak gerekirse, bir önceki model 550 beygir gücündeydi. Bunun dışında 134 beygirlik elektrikli motor ve 8 ileri PDK şanzıman da 2021 Turbo S E-Hybrid modelindeki yerini almış bulunuyor. Her iki motorun güçlerini birleştirmesiyle serinin en güçlü Panamera modeli toplamda 689 beygir güç çıkışını elde edebiliyor.

Porsche’un açıklamasına bakacak olursak henüz çiçeği burnundaki modelin Sport Chrono paketi 0’dan 100 km/s hıza 3.0 saniyede çıkabiliyor. Tabii bu ilgili paketin sedan ve Sport Turismo varyantları için geçerli. Ancak daha uzun dingil mesafesine sahip olan Executive modelinde de göze çarpan bir fark yok, çünkü bu modelin ibresi de 3.1 saniyede 100 km/s’i görüyor. Öte yandan tüm varyantlar için çıkılabilecek en yüksek hız 315 km/s olarak kayıtlara geçmiş.

Yenilenen 2021 Panamera 4 E-Hybrid modelinde ise 2.9 litrelik çift turbolu V6 motor ve yine aynı 134 beygirlik elektrikli motor tercihi söz konusu. Toplam güç çıkışı ise 455 beygir. 0’dan 100 km/s hıza çıkışı 4.2 saniye süren aracın Sport Chrono paketi en fazla 280 km/s olarak belirtilmiş.

Her iki plug-in hibrid modelinde de 17.9 kW kapasiteli batarya bileşeninin yer alıyor. Bu sayede arabalar tamamen elektrikle çalışırken 50 kilometre kadar mesafe kat edebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version