Elektrikli otomobil sahipleri artık benzinliklerin yolunu unutmuş olabilirler, fakat ABD’de yaşayanlar için çok kısa süre içinde bu durum tersine dönebilir.

Petrol sektörünün en büyük oyuncularından Chevron, ABD genelinde hayli yaygın olan istasyon ağına elektrikli araçları şarj edebilmek için gerekli ünitelerin kurulumuna başladı. Bunun için şarj istasyonu ağı EVgo ile işbirliğine giden Chevron test sürecinin ilk aşamasında birkaç benzinliğinde elektrikli araç sahiplerine de hizmet verecek.

Akaryakıt sektörü de dönüşüyor

Benzin ve dizel akaryakıt satışı gerçekleştiren dev şirketlerin ulaşımın elektrikliye dönüşüm noktasında bugüne dek yeniliğe pek açık oldukları söylenemez. Ancak bu durum yavaş yavaş değişiyor. Chevron’un attığı bu adım, bunun en büyük göstergesi.

Fakat yine de geleneksel yakıtlı ve hibrid araçların elektrikli modellere kıyasla en büyük avantajı, 5 dakikadan az bir sürede depolarının tamamen dolabiliyor oluşu. Halihazırda hiçbir elektrikli otomobil üreticisi, boş bataryanın tamamen dolum süresini bu kadar azaltabilmiş değil.

Hidrojen yakıt pompaları da eklendi

Daha yeşil ve çevre dostu bir ulaşım için kolları sıvayan bir dizi akaryakıt şirketi, Kaliforniya genelindeki bazı istasyonlarında hidrojen yakıtlarına da yer açtı. Kurulan bu yeni pompalar sayesinde Toyota Mirai, Honda Clarity Fuel Cell ve Hyundai Nexo Fuel Cell gibi araçların yakıt alması sağlanıyor.

EVgo’nun Chevron ile yaptığı yeni anlaşma ilk etapta Los Angeles ve San Fransisco Körfezi’ndeki 5 ayrı istasyonu kapsayacak ve zamanla genişleyecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version