İngiltere menşeli “What Car?” dergisi tarafından her yıl düzenlenen “Yılın Otomobili” yarışmasında Peugeot e-208 Allure Premium modeli “Yılın elektrikli küçük otomobili” ödülüne layık görüldü. Böylelikle e-208 aralarında Honda E ve Renault Zoe’nin de bulunduğu rakiplerini geride bırakmayı başarmış oldu.

Malum olduğu üzere e-208, Fransız otomobil markası Peugeot’un ilk tam elektrikli modeli olma ünvanına sahip. Kaputun altında yer alan elektrikli 50kWh kapasiteli motoruyla 136 beygir güç üreten ve 350 kilometre kadar bir menzil değerine ulaşan araç, 100kW hızlı şarj desteğine de sahip. Bu da 30 dakika gibi kısa bir süre zarfında yüzde 80 oranında bataryasının dolabileceği anlamına geliyor.

Tüm yönleriyle e-208 önde

“What Car?” editörü Steve Huntingford neden e-208’i birinci seçtiklerini “Tüm yönleriyle ele aldığımızda e-208 satın alabileceğiniz en iyi küçük elektrikli otomobil. Gerçekten ideal bir menzil değerine sahip, süspansiyonu sizi rahat ettirmek adına gayet iyi iş çıkarıyor” diye açıkladı.

Huntingford “Kabin içi ise şık ve klas gözüküyor. Özellikle e-208’in Allure Premium paketini beğendik, çünkü fiyatı gayet makul olmasına rağmen birçok gelişmiş donanıma ev sahipliği yapıyor. Dijital klima, kablosuz şarj ve 10 inç büyüklüğündeki araç içi eğlence sistemi bunlardan bazıları” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Hyundai Ioniq Electric de en iyi elektrikli aile otomobili ödülünü kazandı. Kia e-Niro’ya en iyi elektrikli küçük SUV, Seat Mii’ye ise en değerli elektrikli otomobil ödülleri verildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version