İtalyan butik spor otomobil markası Pininfarina, dünyanın önde gelen şarj istasyonu ağı sahibi ChargePoint ile masaya oturdu. Buna göre yeni çıkacak olan Battista isimli elektrikli süper otomobili satın alacak müşteriler, ChargePoint’in geniş istasyon ağından çok ucuza faydalanabilecekler. İşin güzel tarafı satın alınan her bir Battista modelini 5 yıl boyunca halka açık istasyonlarda şarj etmek için herhangi bir ücret ödemek gerekmeyecek.

Automobili Pininfarina’nın Ürün ve Mühendislik Departmanı’nın Başkanı Paolo Dellacha basın mensuplarına verdiği demeçte “Seçkin müşterilerimiz Battista’nın muhteşem elektrikli performansının vereceği heyecanı çok sevecekler. Dahası modelin sahip olduğu üstün teknolojinin de keyfini sürecekler” dedi.

Dellacha açıklamasının devamında “Bu yüzden araç sahiplerinin geniş bir şarj istasyonu ağından faydalanabilmelerini mümkün kılmak istedik. ChargePoint ile kurduğumuz işbirliği bunu gerçekleştirebilmemizi sağlayacak” cümlelerini kullandı.

115 bin hızlı şarj noktası var

Adını daha önce hiç duymayanlar için kısaca bahsetmek gerekirse ChargePoint firması Kuzey Amerika ve Avrupa bölgesinde faaliyet gösteriyor ve toplamda 115 binden fazla hızlı şarj istasyonu ağında mevcut. Pininfarina başta olmak üzere birçok farklı otomobil firmasıyla da işbirliği içerisinde.

Battista’ta kullanılacak 120 kWh kapasiteli T şeklindeki batarya ise Hırvat elektrikli otomobil markası Rimac ile işbirliği içerisinde geliştirilmiş. Pininfarina’nın açıkladığı rakamlarda Battista’nın yüzde 20’den yüzde 80 batarya şarj oranına 25 dakikanın altında çıkabildiği belirtildi. Tabii bu ancak 180 kW DC hızlı şarj aleti kullanıldığı zaman geçerli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version