Dünyanın en büyük tasarım stüdyoları arasında yer alan Pininfarina, 2020 yılında satışa sunulması beklenen ultra hızlı yeni spor arabasının eskiz tasarımlarını kamuoyuyla paylaştı. Saatte 400 km/s hıza ulaşacağı açıklanan arabanın kod adı ise Pininfarina PF0 olacak. Bu, Pininfarina‘nın ilk kez başka bir otomobil markası için tasarım üretmenin ötesine geçerek ilk kez kendi markasını taşıyan bir model geliştireceği anlamına geliyor.

Pininfarina otomobil üreticiliğine terfi ediyor

Evet, bugüne dek Pininfarina otomobil sektöründe yapmış olduğu tasarımlarla biliniyordu. Geçmişten günümüze uzanan süreçte ikonik otomobil tasarımlarıyla hafızalara kazınan firma, özellikle Ferrari’yle uzun vadeli bir ortaklık yürütüyordu. İki firma arasındaki işbirliği neticesinde Ferrari F355 Spider, Enzo Ferrari ve Ferrari 250 GT Lusso gibi modeller geliştirilmişti.

Diğer yandan Pininfarina’nın çeşitli koleksiyonerler tarafından teslim edilen nostaljik araçları revize ettiği, hatırlı müşterilerine de özel araçlar ürettiği biliniyor. Şimdi ise Pininfarina çıtayı daha da yükseğe taşıyarak sıfırdan kendi otomobil modellerini geliştirmeye başlayacak.

Eski Formula 1 yarışçısı da kadroda

Bunun için Pininfarina’nın sağlam bir ekibe sahip olması şart. Bu sebeple firma, eski Formula 1 yarışçısı Nick Heidfeld‘i PF0 ekibine dahil ederek şehir içi kullanılması planlanan bu araca pist dinamiklerini kazandırması için yetki tanımlamış durumda.

Şu aşamada PF0’a ilişkin elimizde pek fazla veri yok. Ancak Pininfarina cephesinden yapılan açıklamada PF0’ın 0’dan 100 km/s’ye 2 saniyenin altında çıkacağı ve maksimum hızının 400 km/s olacağı belirtildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version