Hindistan menşeli otomobil firması Mahindra & Mahindra, Pininfarina markasının yüzde 76’lık hissesini satın aldıktan sonra ünlü tasarım ve mühendislik firması için planlarını yavaş yavaş yürürlüğe sokmaya başlayacak.

Bu hafta başında ortaya çıkan bilgilere göre Automobili Pininfarina markası, ana Pininfarina markasından ayrılarak tamamen otomobil modelleri geliştirmeye odaklanacak. Pininfarina S.p.A. ise tasarım evi olarak faaliyetlerine devam edecek.

Elektrikli süper araba yolda!

Son dönemde sık sık gündeme gelen tamamen elektrikli SUV modelleri, Pininfarina’nın da ilgi odağına oturmuş durumda.

Öyle ki Automobili Pininfarina’nın patronu Michael PerschkeAutomotive News Europe sitesine verdiği demeçte ilk işlerinin elektrikli bir süper araba geliştirmek olacağını açıkladı. 2020 yılına doğru satışa sunulması planlanan arabanın fiyatı ise şimdiden belli oldu bile: 2 milyon Euro!

Tesla Roadster’e rakip olacak

Menzilinin 500 kilometre olması planlanan araba, Perschke’ye göre “Gerçek bir süper model” olacak.

Aracın güç ünitesine dair detaylı bilgi şuan için elimizde yok, ancak henüz ismi belli olmayan modelde kullanılacak olan motor 0’dan 100 kilometreye 2 saniyeden az bir süre zarfında çıkabilecek. Bu da aracın 0’dan 100 kilometreye 1.9 saniyede çıkan ikinci nesil Tesla Roadster‘la aynı segmentte boy ölçüşeceği anlamına geliyor.

Ancak Tesla’nın patronu Elon Musk, Roadster’ın özel bir versiyonunun geliştirileceğini ve 1.9 saniyelik sürenin daha da aza indirileceğini haber vermiş bulunuyor. Eğer bu gerçekleşirse Pininfarina’nın yeni nesil elektriklisi daha da yüksek bir performans vaat etmek zorunda kalabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version