Akıllı telefonları araç içi eğlence sistemine bağlamak, çoğu sürücü için pek de yeni bir şey sayılmaz. Neticede son 3-4 yılda piyasaya çıkan hemen her arabada Google’ın Android Auto ve Apple’ın CarPlay yazılımlarını destekleyen ekranlar yer alıyor.

Ancak telefonu bu ekranlara bağlamak için USB kablolarına ihtiyaç duyulması, biraz can sıkıcı olabiliyor. Neyse ki şimdilerde Pioneer, geliştirdiği yeni araç içi ekranlarla bu zorunluluğu ortadan kaldırmayı başardı.

2018 model NEX modellerini görücüye çıkaran Pioneer, Android veya iPhone telefonlarını kablosuz olarak araç içindeki ekranlara bağlayabiliyor. Öyle ki bu yolla evinizdeki akıllı aletleri uzaktan kumanda edebilmeniz bile mümkün!

Aslına bakılırsa USB kablolarıyla telefonları ekranlara bağlarken bir yandan cihazları şarj edebilmek de mümkündü. Ancak sürüş esnasında şoförün dikkatini dağıtması, el ve gözleri meşgul etmesi gibi dezavantajlar da söz konusuydu.

Üç farklı modelini tanıttı

Pioneer’in NEX ürün gamına dahil ettiği üç yeni ekran, dahili olarak Wi-Fi bağlantı özelliğini destekliyor. AVIC-W8400NEX, AVIC-W6400NEX ve AVH-W4400NEX isimlerini taşıyan bu modeller doğrudan akıllı telefonlar hedef alınarak tasarlanmış. Öyle ki hem kablosuz, hem de USB kablolu bağlantı seçenekleri mevcut.

Akıllı aydınlatma, termostat ve kilit gibi ev aletlerini kontrol edebilmenize de imkan tanıyan ekranlar Google Asistan ve Siri isimli akıllı asistanlarla uyumlu çalışıyor.

Fiyatlar el yakıyor

Gelelim fiyatlara. AVIC-W8400NEX modeline 1,200 dolar değer biçilirken, AVIC-W6400NEX modelinin 800 dolara satılacağı açıklandı. En ucuz model ise 700 dolara satılacak olan AVH-W4400NEX.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version