Elektrikli otomobiller söz konusu olduğunda piyasada sadece Ford, Nissan veya Tesla gibi markaların varlığından bahsetmek haksızlık olur. Aralarında Polestar ve Faraday Future‘un da dahil olduğu birçok irili ufaklı girişim, geliştirdikleri elektrikli araçlarla pastadan pay kapmanın peşindeler.

Özellikle Polestar’ın çıkardığı Polestar 1 modeline dair bugüne dek birçok gizem söz konusuydu. Bu gizemlerin başında ise Polestar 1’in bir türlü açıklanmayan fiyatı geliyordu. Neyse ki bugün Auto China 2018 fuarı kapsamında merakla beklenen fiyat listesi kamuoyuyla paylaşıldı.

İşte Polestar 1’in fiyatı!

Buna göre Polestar 1, Çin genelinde 1.45 milyon Yuan karşılığında satılacak. Avrupa’da 155 bin Euro, ABD’de ise 155 bin dolar ücretle satışa sunulması planlanan araba tıpkı BMW’nin hayata geçirmeyi planladığı gibi yenilikçi bir “abonelik sistemi” ile de müşterilerin beğenisine sunulacak.

Bu sayede müşteriler aracı satın almaktansa mobil uygulamalar aracılığıyla istedikleri her an kullanabilecekler, ancak bu servisin fiyatı henüz bilinmiyor.

7 bin kişi şimdiden sıraya girdi

Geride bıraktığımız Mart ayında ön sipariş kabul etmeye başlayan Polestar 1 için sıraya giren müşteriler, ilginç bir şekilde almak istedikleri arabanın satış fiyatını bilmiyorlardı.

2 bin 500 dolar ödeyerek sıraya giren 7 binden fazla kişi arabayı ilk kullanacak olan şanslı kişiler arasında yer almak için bir süre daha bekleyecek gibiler.

Çünkü her yıl 500 adet arabanın üretilmesi planlanıyor, bu da 7 bin siparişin tamamlanması için uzun zamana ihtiyaç duyulacağını gösteriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version