Volvo ve onun Çinli çatı şirketi Geely sahipliğindeki elektrikli otomobil markası Geely, henüz çiçeği burnundaki Polestar 2 modelleri için geri çağırma kararı alındığını duyurdu. Geçtiğimiz gün Dagens Industri (DI) sitesinde yayınlanan habere göre geri çağırmanın sebebi araçlarda kullanılan yazılımda tespit edilen bir hata.

Etkilenen araç sayısı 2 bin 200 adet olarak tespit edilmiş. Sorun ise sanılanın aksine çok ciddi, çünkü aracın güç kesmesine yol açabiliyor. Üstelik araba hareket halindeyken durmasına yol açtığına dair şikayetler raporlanmış durumda.

Ölümcül ve yaralanmalı kazalara sebebiyet verebilecek bir hata olduğu için etkilenen tüm Polestar 2 sahiplerinin bir an önce gerekli yazılım güncellemesinin yapılması için yetkili servislerden randevu alması gerekiyor.

Neyse ki Polestar sözcüsü DI’ye verdiği demeçte “Şu ana dek hiçbir kaza veya yaralanma haberi tarafımıza ulaşmadı. Frenler, direksiyon ve diğer sistemler her zamanki gibi çalışmaya devam ediyorlar” dedi.

DI’de yer alan haberin devamında tüm müşterilerin bu kararla ilgili bilgilendirildiği, en kısa sürede sorunun giderilmesi için servislere gerekli güncellemelerin ulaştırılacağı belirtildi.

İsveç menşeli otomobil üreticisi Polestar 2 ismi verilen sedan modelinin üretimine bu yıl Çin’de başlamıştı. Üretilen araçlar Çin iç pazarının haricinde Avrupa ve ABD’ye de ihraç ediliyor.

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı basın açıklamasında şirket olarak iki ila üç yıl içerisinde senelik 50 bin adet araba satışını hedeflediklerini duyurmuştu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version