Dayanıklılığıyla bilinen Volvo’nun performans odaklı elektrikli modellerini satış stratejisi gereği Polestar markası altında pazarladığı uzun süredir biliniyor. Kompakt elektrikli fastpack modeli Polestar 2 ise şimdilerde elde ettiği yeni bir başarıyla gündemde.

Buna göre araç, faydalı yük taşıma kapasitesiyle Avrupa’nın kompakt elektrikli segmentinde Tesla’nın Model 3’ünü geride bırakarak zirveye tırmanmayı başarmış bulunuyor. Toplamda bin 500 kilogram yük çekebilen Polestar 2, 590 kilogramda kalan Model 3’ün kabaca 3 katı daha yüksek performanslı.

Sedan arabaların arkasına çeki demiri bağlayıp yük taşımak Türkiye şartlarında sık karşılaştığımız bir durum değil. Ancak Avrupalı 5 kapılı sedan otomobil sahipleri karavan kullanmayı hayli seviyorlar. Bu sebeple Polestar 2 fastpack sedan modeli bu avantajıyla arayış içinde olan müşterilerin gözünde ideal seçim haline geliyor.

Çeki demiri elektrikli olarak katlanabiliyor

Tıpkı Tesla’nın yaptığı gibi Polestar da arabada kullanılan çeki demirini elektrik yardımıyla açılıp kapanabilir şekilde tasarlamış. Almanya genelinde konuşacak olursak bu aksesuar yaklaşık 1,100 Euro’ya mal oluyor. Tesla’nın Model 3’ü için çeki demiri almaya kalkanlar da aynı parayı ödüyor, arada hiçbir fark yok.

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, modele ilişkin yaptığı açıklamada “Polestar 2 modeli aktif bir yaşam tarzını destekleyen , elektrikli performans aracıdır. İhtiyaçlarınıza ayak uydurur ve gerçekten çok esnektir”  değerlendirmesinde bulundu. Haksız da sayılmaz doğrusu.

Ülkemizde satışa çıkması kısa vadede beklenmeyen Polestar 2, Avrupa genelinde yetkili Volvo bayileri aracılığıyla satın alınabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version