Volvo bünyesindeki elektrikli otomobil girişimi Polestar, yeni nesil Android işletim sistemine sahip araç içi eğlence ekranını tanıttı. Sürücülerin istekleri doğrultusunda kişiselleştirebilecekleri bu yeni konsept, Android Automotive bazlı Polestar 2’nin çok daha ötesinde gözüküyor. Google’ın Android işletim sisteminin araç içi eğlence ekranlarına özel uyarladığı bu yeni sistem diğer üreticilerin işini zora sokmaya aday.

Çinli otomobil markası Geely tarafından satın alınan Volvo’ya bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Polestar daha çok elektrikli ve performans odaklı modeller geliştirmesiyle biliniyor. Yani Tesla ile aynı segmentte faaliyet gösteriyor. Markanın ilk modeli Polestar 1 hibrid lüks spor coupe aracıydı ve sadece sınırlı sayıda müşteri tarafından satın alındı. Polestar 2 ise tamamen elektrikten güç alan bir fastback modeli ve Tesla Model 3’ün de en büyük rakiplerinden birisi.

Bu aracın öne çıkan özelliklerinin başında ise Android Automotive adını taşıyan yeni işletim sisteminin kullanıldığı araç içi eğlence ekranı. Konsolun tam ortasında konumlananan bu ekranda Google Haritalar ve Google Asistan uygulamalarına erişim mümkün. Üçüncü parti uygulamaları da Google Play’den yükleme seçeneği kullanıcılara sunulmuş durumda.

Şirketten henüz bugün yapılan açıklamada ise “Polestar, Android’i gerçekten özelleştirilebilir bir sistem platform kurmak ve sürücülerine keyifli bir deneyim sunmak için kullanmaya devam edecek”  ifadeleri kullanıldı. Aynaları, koltukları, klimayı ve eğlence sistemini tek bir ekran üzerinden kullanabilmek mümkün olacak. Üstelik tüm bunlar sürücülerin kişisel seçenekleri doğrultusunda sınırsız olarak özelleştirilebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version