Volvo sahipliğindeki Polestar markası, ilk tam elektrikli modeli Polestar 2 için sipariş almaya başladı. Tesla Model 3’e rakip olarak geliştirilen bu model ilk kez 2019’un başında tanıtılmıştı.

Markanın ortaklarından Geely, Mart ayında arabanın üretimine Çin’in Luqiao şehrindeki fabrikasında başlamıştı. Tamamen elektrikten güç alan araba, Volvo modellerinin sunduğu güvenlik ve yere sağlam basma hissiyatını sürücülerine vaat ediyor. Bu zamana dek ise Polestar, elektrikli modelini almak isteyenler için geri iade edilebilir kapora topluyordu.

Tam dolu bataryayla 440 kilometre yol gidecek

An itibariyle Polestar 2’nin tek bir versiyonu satışlar. Tam adı Polestar 2 Long Range Dual Motor olan bu arabada 78 kWh batarya bulunuyor. EPA’nın değerlendirmesine göre araç dolu batarya ile 440 kilometre kadar mesafe kat edebiliyor.

Biri arkada, diğeri ise önde olmak üzere iki adet elektrikli motordan güç alacağı öğrenilen arabanın 300 kW veya 408 beygir güç üreteceği belirtiliyor. Bu iki motorun senkronize çalışması sayesinde araç 0’dan 100 km/s hıza 4.7 saniyede çıkabilecek.

Polestar 2’nin fiyatı belli oldu

ABD’de Polestar 2’yi satın almak isteyen müşteriler 59 bin 900 dolar ödeme yapmak zorundalar. Tabii eyaletlere göre elektrikli otomobil modellerine verilen teşviklerden faydalanarak bu fiyat üzerinden 7 bin 500 dolar kadar indirim yapabilmek mümkün olacak.

Standart olarak Void siyah renk sunuluyor. Ancak bin 200 dolar ek ücret karşılığında Snow, Magnesium, Thunder, Moon ve Midnight isimli diğer renkler tercih edilebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version