Volvo sahipliğindeki lüks elektrikli otomobil markası Polestar, Precept isimli heyecan verici konsept modelini seri üretime uyarlamak için düğmeye bastı. Porsche Taycan ve Tesla Model S’e rakip olarak pazarla konumlanacak tamamen elektrikli lüks sedan modeli, gelecekte sıfır emisyon salınımı gerçekleştiren arabaların nasıl gözükeceğine dair önemli ipuçlarını barındırıyor.

Polestar 2 isimli hatchback modelini ABD’de ön siparişe açan üretici bir yandan bu modelin teslimatlarını gerçekleştirmek için hummalı bir şekilde çalışıyor. 2021’de ise Polestar 3’ün satışına başlanması planlanıyor. Satışların hayli yüksek olduğu SUV segmentindeki rekabeti kızıştırmaya gelen bu model, özellikle ABD pazarında iddialı olacak.

Gelelim Precept modeline. Aslına bakılırsa bu arabanın bir gün seri üretime geçip geçmeyeceği hep bir merak konusuydu. Nihayet Pekin Otomobil Fuarı 2020 kapsamında Polestar CEO’su Thomas Ingenlath “İnsanlar ‘İstiyoruz’ dedi, biz de yapmaya karar verdik” diyerek Precept’in gerçeğe dönüşeceğinin müjdesini verdi.

Precept modeli Porsche Panamera ile hemen hemen aynı büyüklükte. Hem tarz, hem de performans noktasında sürücüsünü pişman etmeyecek bir GT modeli için kolları sıvayan Polestar, fastback formundaki arabanın arka diz ve baş üstü mesafesini de genişçe ayarlamış. En azından konsept tasarımları şimdilik bu şekilde.

Geri dönüştürülmüş pet şişelerden imal edilen kumaşıyla öne çıkan arabanın üretimine Çin’de başlanacak. Fiyatı, donanım seçenekleri, elektrikli motoru, batarya bileşeni ve menzil mesafesiyle ilgili ise henüz bir bilgi paylaşılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version